Image Alt

Despre TCS

TURUL CICLIST AL SIBIULUI 

SIBIU CYCLING TOUR

Turul Ciclist al Sibiului este o cursă profesionistă de ciclism rutier desfășurată în Sibiu, România, organizată de Sibiu Sport Project Club cu sprijinul Primăriei Sibiu și a Consiliului Județean Sibiu, sub reglementarea Uniunii Internaționale de Ciclism și a Federației Române de Ciclism.

Prima ediție a avut loc în iulie 2011 fiind acreditată UCI Europe Tour. De atunci, Turul Ciclist al Sibiului a devenit o competiție importantă și remarcabilă în sud-estul Europei, găzduind echipe World Tour, Professional Continental, Continental și naționale. Desfășurate în întregime în jurul orașului, în județul Sibiu, etapele turului includ un prolog pe străzile pietruite ale orașului, două etape de urcare: una pe drumul Transfăgărășan către Bâlea Lac și o a doua către stațiunea montană Păltiniș și o etapă mixtă. Turul este înregistrat ca un eveniment de clasa 2.1 și este deschis sportivilor profesioniști, categoria Men Elite și categoria U-23. Evenimentul este inclus anual în calendarul UCI Europe Tour.

În 2020, Turul Ciclist al Sibiului a sărbătorit cea de-a 10-a ediție, o ediție aniversară,  cu etapele turului dominate de legendele echipei BORA-Hansgrohe.

În 2021, la cea de-a 11-a ediție, există mai multe echipe mondiale care așteaptă să se alăture startului. Competiția se va desfășura în perioada 3-6 iulie 2021, iar pentru prima dată în istoria sa, va începe sâmbăta, prologul fiind programat în centrul istoric al Sibiului, un contratimp individual de 2,5 kilometri.

Duminică, 4 iulie, prima etapă – având 194 de kilometri, va ajunge în stațiunea Păltiniș, iar o zi mai târziu etapa a II-a se va încheia cu categoria specială de urcare pe Transfăgărășan, cu sosirea la Bâlea Lac (183 km). Acesta va fi și momentul tău, deoarece Transfăgărășan Challenge îți dă șansa să te bucuri de sentimentul unei competiții reale, chiar înainte de etapa profesionistă. Ultima etapă, cea din 6 iulie, va fi cea mai lungă și este dedicată, ca de obicei, sprinterilor. Cicliștii se vor îndrepta spre nordul județului, spre Mediaș și vor traversa linia de sosire în Piața Mare, după 226 de kilometri de drum.

Pentru mai multe informații despre Turul Ciclist accesați site-ul oficial

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.    Or call us for more info:

    y