Image Alt

Despre TCS

TURUL CICLIST AL SIBIULUI 

SIBIU CYCLING TOUR

Turul Ciclist al Sibiului este o cursă profesionistă de ciclism rutier desfășurată în Sibiu, România, organizată de Sibiu Sport Project Club cu sprijinul Primăriei Sibiu și a Consiliului Județean Sibiu, sub reglementarea Uniunii Internaționale de Ciclism și a Federației Române de Ciclism.

Prima ediție a avut loc în iulie 2011 fiind acreditată UCI Europe Tour. De atunci, Turul Ciclist al Sibiului a devenit o competiție importantă și remarcabilă în sud-estul Europei, găzduind echipe World Tour, Professional Continental, Continental și naționale. Desfășurate în întregime în jurul orașului, în județul Sibiu, etapele turului includ un prolog pe străzile pietruite ale orașului, două etape de urcare: una pe drumul Transfăgărășan către Bâlea Lac și o a doua către stațiunea montană Păltiniș și o etapă mixtă. Turul este înregistrat ca un eveniment de clasa 2.1 și este deschis sportivilor profesioniști, categoria Men Elite și categoria U-23. Evenimentul este inclus anual în calendarul UCI Europe Tour.

În 2020, Turul Ciclist al Sibiului a sărbătorit cea de-a 10-a ediție, o ediție aniversară,  cu etapele turului dominate de legendele echipei BORA-Hansgrohe. În 2021, la cea de-a 11-a ediție, au fost mai multe echipe din circuitul mondial care s-au alăturat legendelor BORA la start: Qhubeka NextHash, Novo Nordisk. Competiția a avut loc între 3 și 6 iulie 2021.

Pentru 2022, organizatorii promit să continue tradiția și să aducă la linia de start echipe de circuit mondial, dar vin cu surprize în privința etapelor. Pentru prima dată va fi străbătut “drumul regelui”, așa cum mai este denumită Transalpina, într-o etapă ce promite a fi spectaculoasă. 

Etapa de urcare care a consacrat deja Turul Ciclist al Sibiului, ce cuprinde și  urcarea pe Transfăgărășan, cu sosire la Bâlea Lac, va avea loc Luni 4 iulie 2022. Acesta va fi momentul în care va avea loc și Transfăgărășan Challenge. Aceasta este șansa ta de a te bucura de sentimentul de competiție de pe Transfăgărășan chiar înainte de echipele de profesioniști.

Pentru mai multe informații despre Turul Ciclist accesați site-ul oficial

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.    Or call us for more info:

    y