Image Alt

Despre competiție

BINE AI VENIT LA EDIȚIA TRANSFĂGĂRĂȘAN CHALLENGE 2021!

SCURTĂ PREZENTARE

Prima ediție Transfăgărășan Challenge va avea loc în data de 5 Iulie 2021
Este o cursă de cicliști amatori cu aproximativ 350 participanți
O etapă de o zi, 30 de kilometri și 1478 metri diferență de altitudine

PRIMA EDIȚIE A UNEI

competitii de ciclism fascinante!

CATEGORII

Competiția este deschisă cicliștilor amatori naționali și internaționali, femei și bărbați, începând cu vârsta de 18 ani, împărțiți în următoarele categorii:

Bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani (B1)

Bărbați cu vârsta cuprinsă între 30 și 44 de ani (B2)

Bărbați cu vârsta cuprinsă între 45 și 59 de ani (B3)

Bărbați cu vârsta peste 60 de ani (B4)

 Femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani (F1)

 Femei cu vârsta cuprinsă între 35 și 49 de ani (F2)

 Femei cu vârsta peste 50 de ani (F3)

TRANSFĂGĂRĂȘAN CHALLENGE va avea loc în frumoasa regiune Sibiu din Transilvania. Acesta este un eveniment nou, creat special pentru cicliștii amatori, care se va desfășura în cadrul Turului Ciclist al Sibiului. Competiția va avea loc în data de 5 iulie 2021,  înaintea  etapei dedicate profesioniștilor. La prima sa ediție, Transfăgărășan Challenge va fi cea mai exigentă cursă de ciclism pentru amatori din România și se va desfășura pe unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, așa cum a fost numit de cei de la Top Gear.

Drumul Transfăgărășan a fost construit în anii ’70, în timpul regimului comunist din România, cu rolul de cale de apărare strategică și militară, conectând regiunile istorice Țara Românească și Transilvania. Drumul are o lungime de 91 km și ajunge până la o altitudine de 2.042m. În prezent, Transfăgărășanul este o atracție turistică importantă, oferind peisaje spectaculoase în timpul verii și experiențe montane de neuitat iarna. Drumul trece prin apropierea celor mai importante vârfuri ale munților Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din Carpații României.

Pregătește-te să admiri peisaje montane spectaculoase cu vârfuri amețitoare, lacuri glaciare, văi impresionante și cascade superbe. Competiția este deschisă atât pentru cei care caută să-și testeze limitele, cât și pentru cei care doresc să simtă adrenalina unei competiții reale de ciclism. Fără îndoială, Transfăgărășan Challenge va oferi tuturor experiența unei curse profesioniste și de neuitat. Noi invităm toți cicliștii amatori și cluburile sportive de ciclism la Transfăgărășan Challenge, oferindu-le șansa de a pedala pe o porțiune de 30 km, între Albota și Bâlea lac, a celui mai spectaculos drum din România.

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.    Or call us for more info:

    y