Image Alt

Reguli și reglementări

1.General

(1) Transfăgărășan Challenge („Evenimentul”) este un eveniment organizat de Sibiu Reisen SRL („Organizatorul”). Site-ul www.t-challenge.ro este deținut și administrat de Sibiu Reisen SRL, cu sediul social în: Sibiu, strada V. Milea nr. 11A / 7, cod fiscal: RO 22459340, număr de înregistrare: J32 /1599/2007, capital social: 30.000 Lei

Evenimentul constă din o etapă („Etapa”). Evenimentul va avea loc în cadrul Turului Ciclist al Sibiului. Principalul organizator al Turului Ciclist al Sibiului este Asociația „Sibiu Sport Project Club”.

Pentru mai multe informatii, accesati pagina generala “Termeni si conditii”

Regulile concursului

Transfăgărășan Challenge

(1) Evenimentul este o competiție de ciclism în aer liber, o cățărare individuală pe un drum cu o lungime de aproximativ 30 km, cu biciclete tip cursieră. Sunt acceptate și biciclete tip mountain bike sau de trekking, dar acesta este în mod specific un eveniment de biciclete de tip cursieră. Bicicletele electrice sau hibride nu sunt permise în cursă.

• fiecare participant trebuie să aibă cunoștințe tehnice despre dificultatea traseului;

• fiecare participant ar trebui să poată urca în siguranță pe o pantă în condiții dificile;

• fiecare participant ar trebui să aibă suficientă experiență și să poată parcurge în siguranță un traseu dificil într-o zonă alpină;

• fiecare participant ar trebui să aibă un bun simț al direcției, chiar și pe vreme rea și cu vizibilitate redusă;

• fiecare participant trebuie să cunoască regulile de comportament în caz de pericol și urgență în zona montană;

• fiecare participant trebuie să dea dovadă de fair-play și prietenie și să acționeze în consecință atunci când situația o impune;

• fiecare participant ar trebui să cunoască și să aibă o atitudine care să țină cont de faptul că, indiferent de câte măsuri de securitate ar putea lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea acoperi toate riscurile, în special cele care rezultă din cauze naturale sau condițiile mediului înconjurător;

• fiecare participant trebuie să știe că niciun premiu nu depășește sănătatea și viața lui și / sau a altor participanți și trebuie să acționeze în consecință pentru a se proteja pe sine și pe ceilalți;

• fiecare participant trebuie să știe că conducerea pe drumurile publice va fi pe banda corespunzătoare de direcție de deplasare și, pe cât posibil, pe partea dreaptă a drumului. Este strict interzisă tăierea colțurilor;

• fiecare participant trebuie să cunoască și să respecte cu strictețe regulile de circulație și instrucțiunile primite de la organizatorii competiției;

• fiecare participant este responsabil pentru propriul transfer pana la locul de începere a evenimentului și de la linia de sosire mai departe. (excepție: oricine care a rezervat pachete turistice, inclusiv cazare, care includ servicii de transfer)

(2) Numerele concursului:

Numărul de concurs va fi primit după validarea înregistrării dvs. și după completarea declarației de responsabilitate în ziua evenimentului. Numărul de concurs trebuie atașat, astfel încât să fie vizibil pe toată durata cursei. Numărul de concurs nu trebuie micșorat/ tăiat in niciun fel

(3) Validare / Briefing / Start

Înregistrarea se va face exclusiv online, pe site-ul Transfăgărășan Challenge www.t-challenge.ro  Înregistrarea va fi validată în zona punctului de plecare.

(4) Kit-ul de participare poate fi ridicat pe 4 iulie din Piața Mare de la cortul Transfăgărășan Challenge sau in ziua competiției, la Albota, in intervalul orar: 09:15-10:45. Fiecare participant trebuie să prezinte un document de identitate pentru a primi kit-ul.

(5) O ședință de informare, unde vor fi transmise orice noutăți și modificări, va avea loc cu 15  minute înainte de start.

(6) Înscrierea în ziua competiției va începe la 09:15 și se va închide la 10:45, te rugăm să ajungi la timp.

(7) Startul va fi la ora 11:00, la Albota. Organizatorul își rezervă dreptul de a elimina din lista de start orice concurent care nu a respectat în trecut regulile oricărei competiții afiliate Turului Ciclist al Sibiului, fără a fi obligat să ofere explicații cu privire la motivul eliminării de pe lista de start.

(8) Competiția va include un singur traseu pentru toate categoriile: Traseu rutier Albota – Bâlea Lac.

(9) Pentru siguranța ta, drumul Transfăgărășan va fi închis special pentru evenimentul din 5 iulie 2021, în timpul competiției Transfăgărășan Challenge și pentru etapa pro, din cadrul Turului Ciclist al Sibiului, care va începe după. Atenție! Accesul auto pe Transfăgărășan este restricționat în ziua de 05 Iulie 2021, între Albota și Bâlea Lac. Acesta va fi închis începând cu aproximativ ora 10:00, pana la aproximativ ora 18:00. Recomandarea noastră este ca, mașinile participanților sau însoțitorilor acestora să fie parcate în zona Complexului Albota. Accesul în zona de parcare de la Bâlea Lac este interzis, parcarea fiind rezervată echipelor profesioniste ale Turului Ciclist al Sibiului. La finalul competiției Transfăgărășan Challenge, recomandarea noastră este să vă bucurați de spectacolul profesioniștilor. Coborârea participanților va fi permisă după încheierea etapei profesioniștilor.

(10) Puncte de control:

Punctele de control obligatorii sunt situate pe traseu. Participanții care nu trec printr-un punct de control (din orice motiv) vor fi descalificați. Numărul de concurs și ora vor fi notate în ordinea sosirii la fiecare punct de control.

(11) Puncte de alimentare:

Pe traseu vor exista una / două stații de hidratare, în rest nu va fi asigurată nicio altă sursă de alimentare cu apa. Dar, fiecare participant va avea un baton energizant inclus în kit-ul de participare. După ceremonia de premiere, va fi un bufet de paste pentru toți participanții.

(12) Suspendare / retragere din cursă

Organizatorul își rezervă dreptul de a retrage un participant din eveniment în următoarele cazuri:

• Ciclistul s-a accidentat după start, iar starea lui nu-i mai permite să continue cursa;

• aruncarea gunoaielor de-a lungul rutei sau distrugerea deliberata a mediului

• în cazuri excepționale

(13) Orice participant care nu mai poate sau nu dorește să continue cursa, din orice motiv, trebui să informeze organizatorii imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanunțarea retragerii din cursă poate provoca o operațiune de căutare și salvare (echipe de salvare, salvatori montani) pe cheltuiala celui implicat. Orice participant care se retrage va fi îndrumat pentru cea mai bună opțiune de retragere, dar este responsabil pentru propriul transport, ruta pe care o va folosi și acțiunile după ora și locul retragerii, cu excepția cazurilor grave care nu permit călătoria prin propriile mijloace.

(14) Sosire

Sosirea se face la Bâlea Lac

(15) Sincronizare

Cronometrarea se face pe secundă.

(16) Clasamente / Premii

În cadrul competiției Transfăgărășan Challenge, vor fi premiate locurile 1, 2 și 3, pentru fiecare grupă de vârstă – bărbați (B1, B2, B3, B4) și femei (F1, F2, F3).

Vom acorda de asemenea și titlul de Queen (femei) și King (bărbați) of Transfăgărășan pentru cei doi care vor ajunge primii la linia de sosire, indiferent de categoria de vârstă.

Fiecare participant care trece linia de sosire va primi o diplomă digitală pe e-mail, până în data de 15 iulie 2021.

Premiile sunt următoarele:

LOCUL 1 Voucher de cumpărături din partea Decathlon Sibiu în valoare de 300 lei & produse din partea Gold Nutrition + medalie turnata din metal
LOCUL 2 Voucher la restaurantul Păstrăvăriei Albota în valoare de 200 lei & produse din partea Gold Nutrition + medalie turnata din metal
LOCUL 3 Voucher la restaurantul Păstrăvăriei Albota în valoare de 100 lei & produse din partea Gold Nutrition + medalie turnata din metal

Premiu pentru locurile 1 de la toate categoriile de varsta: un set de 𝐚𝐧𝐯𝐞𝐥𝐨𝐩𝐞 𝐖𝐓𝐁 𝐓𝐡𝐢𝐜𝐤𝐬𝐥𝐢𝐜𝐤 𝟕𝟎𝟎 𝐗 𝟐𝟖𝐂 din partea Hotbikes.

Categorii:

Bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani (B1)

Bărbați cu vârsta cuprinsă între 30 și 44 de ani (B2)

Bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 59 de ani (B3)

Bărbați cu vârsta de peste 60 de ani (B4)

Femei cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani (F1)

Femei cu vârste cuprinse între 35 și 49 de ani (F2)

Femei cu vârsta de peste 50 de ani (F3)

(17) Premiile vor fi acordate numai câștigătorilor care participă la ceremonia de premiere. Dacă, din întâmplare, un câștigător decide să nu participe la ceremonie și pleacă, premiul nu va fi trimis ulterior. Premiile vor fi anunțate cel târziu pe data de 15 aprilie 2021.

(18) Conservarea naturii

Transfăgărșanul străbate aria naturală protejată „Valea Bâlii”. Mulțumim participanților că apreciază peisajul natural și contribuie la păstrarea acestuia fără a lăsa urme. Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica participanții care lasă gunoi de-a lungul rutelor și sau distrug deliberat mediul.

(19) Suport / Ajutor

Susținătorii pot sprijini orice concurent, cu condiția să respecte regulile de conduită, instrucțiunile autorităților și / sau ale oficialilor și să nu împiedice desfășurarea competiției. Nu este permis niciun ajutor extern în timpul traseelor ​​(suporter, spectator etc.). Organizatorii vor penaliza concurenții ai căror suporteri nu respectă aceste reguli.

(20) Sancțiuni

• lipsa oricărui echipament obligatoriu = descalificare;

• scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizia arbitrului);

• nerespectarea mediului = descalificare;

• schimbarea numărului concursului = descalificare;

• nerespectarea regulilor de concurs = penalizare sau descalificare (decizia arbitrului);

• comportament sportiv nedrept față de alți participanți, organizatori, public, alte persoane = descalificare.

• folosirea mașinii pentru a împinge sau trage un concurent pentru a-l ajuta / preveni să avanseze = descalificare;

• legarea de orice vehicul = descalificare.

• consumul de droguri sau orice alte substanțe care nu sunt legale = descalificare.

(21) Contestații

Orice participant poate depune o contestație împotriva unui alt participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva deciziilor organizatorilor. Contestația va fi depusă la Biroul de informații, în scris, la 15 minute după afișarea rezultatelor provizorii complete împreună cu o taxă de 29, – Euro. Contestația va fi soluționată în următoarele 30 de minute.

Taxa de 29, – Euro va fi returnată contestatorului, dacă recursul este acceptat.

(22) Prin înregistrare, plată și participare, fiecare participant confirmă că a citit, a înțeles și a acceptat condițiile de participare și aceste reguli, își asumă riscurile de a participa la Transfăgărășan Challenge și este responsabil pentru propriile acțiuni care ar trebui sa ia în considerare circumstanțele relevante, cum ar fi condițiile meteorologice, schimbarea vremii, zona, echipamentul.

Status: Februarie 2021

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.    Or call us for more info:

    y